Koninklijke Harmonie Volharding Kessel-Lo

Koninklijke Harmonie Volharding Kessel-Lo (opgericht in 1925) olv dirigent Benny Laureyn is een erg jonge vereniging. De oprichting van een instaporkest olv Nele Ghijs in 1999 zorgt voor een constante instroom van nieuwe muzikanten.
Het zal dan ook niet verwonderen dat Volharding jaarlijks enkele originele concerten aflevert, vaak in samenwerking met andere verenigingen. Zo was er al een musicalavond met het koor Canzonetta, een dubbelconcert met Panta Rei en een optreden met toneelvereniging "Trivial Muffins".
Een hoogtepunt was het concert “In Flander’s Fields” met showkoor Amuse en sopraan Noëmie Schellens in 2014, maar ook het 3x uitverkochte Wagehuys voor het kinderconcert “Hokus Spokus” met 2 goochelaars en hun “directrice” in 2015. De samenwerking met Cirkus in Beweging in 2018 toonde de flexibiliteit van deze weliswaar oud-in-jaren, maar jong-van-acties harmonie.
Naast de concerten luistert Volharding jaarlijks een aantal stadsactiviteiten op zoals de Abrahamstoet, de opening van de Kermis en de Stoet der Jaartallen.

Op Amateurama slaan ze dit jaar de handen in elkaar met Les Fournisseurs du Bonheur: harmonische jazz of jazzy harmonie? Komen luisteren, is het ontdekken.