Trivial Muffins

Trivial Muffins werd vier jaar geleden opgericht met een eenvoudig doel: theaterklassiekers brengen in hun oorspronkelijke taal, met een rijk, authentiek decor en realistische kostuums. Ze willen mensen laten genieten van de grootste werken in hun originele vorm.

Voorzitter Hadrien Baudot over de naam Trivial Muffins: “Onze eerste productie was 'The Importance of Being Earnest' van Oscar Wilde. Het hoofdpersonage Algernon zegt op een bepaald moment: 'Als ik ongelukkig ben, eet ik muffins'. Heerlijk hoe triviale dingen zo belangrijk kunnen zijn! De muffins staan voor ons symbool voor lichtheid, voor een vorm van escapisme uit het dagelijks bestaan. Dat statement werd meteen ook de missie van ons gezelschap.”

Ze spelen in het Engels, met ondertitels in het Frans en Nederlands. De grote meerderheid van de acteurs kennen echter een andere moedertaal. Daarom wordt er erg veel geoefend op de correcte uitspraak, intonatie, toonhoogte… om de boodschap perfect over te brengen.
Een ander handelsmerk is de realistische inkleding van het decor en de kostuums. Daarvoor wordt hard gezwoegd door een toegewijd backstage team dat al eens graag gaat snuisteren op markten, in tweedehandswinkels en in uitverkopen van professionele opera’s.

Je kan Trivial Muffins aan het werk zien op vrijdag 26 april en op zaterdag 27 april.